Teknoloji

Roborock, 2024’ün 2. çeyreğinde satış ve gelir bazında dünyanın 1 numaralı robot süpürge markası oldu

Dünyanın lider akıllı temizlik çözümleri markası Roborock, 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 625 milyon dolar faaliyet geliri elde ederek %30,90 yıllık büyüme oranına ulaştı. Aynı dönemde, ana şirket hissedarlarına ait net kar ise 158 milyon dolar seviyesine çıkarak, yıllık bazda %51,57’lik kayda değer bir artış gösterdi.

Başarının Anahtarı: Yenilikçi Teknoloji ve Üstün Tasarım

IDC’nin raporuna göre, Roborock’un ticari başarısının temel nedenlerinden biri, üstün ürün tasarımı ve sürekli yenilikçi teknolojilere yatırım yapması. Özellikle 2024 yılında piyasaya sürülen Qrevo ve S Serisi modelleri, hafiflik, gelişmiş navigasyon, engellerden kaçınma ve saç dolaşmasını önleme gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu yenilikler, tüketicilerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt veren ürünler sunulmasını sağlıyor.

Roborock Türkiye’de de Zirvede

Roborock’un küresel pazarlardaki başarısının bir diğer nedeni, erken dönemde güçlü bir şekilde pazar nüfuzu sağlaması. IDC’ye göre, marka Amerika Birleşik Devletleri’nde offline perakende zincirlerine erişim sağlamada başarılı olurken, e-ticaret operasyonları sayesinde de marka bilinirliğini artırıyor. Ayrıca, Nordik ülkeler, Almanya, Kore ve Türkiye’de de lider satış markası olarak öne çıkıyor.

Akıllı Robot Süpürge Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

IDC’nin 2024 yılı 2. çeyrek Dünya Akıllı Ev Cihazları Takip Raporu’na göre, küresel akıllı robot süpürge pazarı, yılın ikinci çeyreğinde %15,7 oranında büyüme kaydetti. Bu büyüme, ürün işlev yükseltmeleri ve yeni model lansmanlarının artmasıyla hız kazandı.

Sercan Şencanlı

teknopiyon.com'un Genel Yayın Yönetmeniyim. Üniversite öğrencisi ve içerik üreticisiyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu